Aksel Nissen – Sund, slank og glad med klimavenlig mad
Bogen giver opskriften på, hvordan du kan anvende klimavenlige ingredienser i din madlavning. Bonus til dig bliver et sundt og glad liv. Alle retterne er meget kalorievenlige, hvilket betyder, at de har en slankende effekt og så forbygger de livstilssygdomme.
Vidste du?
At det er mere klimavenligt at koge eller stege en ingrediens, set i forhold til at tænde ovnen.
At jo mindre tilberedningstid – jo mere klimavenligt
At ”One pot-retter” er meget klimavenlige, fordi hele retten tilberedes i en og samme gryde
Om Aksel Nissen
Aksel Nissen er uddannet lærer. Han er forfatter til en lang række undervisningsbøger, som fx kort tysk grammatikoversigt mv. Interessen for madlavning har Aksel altid haft, og har udviklet mange opskrifter selv, allerede som helt ung. I 2019 udkom Aksel Nielsen med kogebogen ”Bogen om bønner og Linser”.
Info
Kogebog, Sideantal er på 125 sider. Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard i 2020.
Indhold
52 opskrifter viser dig, hvordan du kan tilberede sund, kaloriefattig og kostfiberrig mad. Der er lagt vægt på, at ingredienserne kan købes i stort set alle supermarkeder. Derved bliver bogen overskuelig og indkøbsmæssigt skal du ikke ud og bruge en helt masse penge på indkøb. Ligeledes er der stort fokus på, at maden tilberedes klimavenligt.
Bogen er opdelt i 5 kapitler, som omhandler supper, kødfrie hovedretter, hovedretter med fisk, hovedretter med kylling og til sidst et kapitel om salater og tilbehør.
Alle opskrifter er nemme at gå til og illustrerede med fantastiske billeder, som viser retterne fra deres mest lækre side.
Hvorfor overhovedet begynde at lave klimavenlig mad?
Aksel Nissen har valgt at lave en kogebog, som har fokus på vores klima samt vores sundhed.
Vidste du, at der er påvist sammenhæng mellem visse kræftformer og høj indtagelse af rødt kød?
Vidste du, at det er mere klimavenligt at stege og koge maden end at sætte den i ovnen?
Samtlige opskrifter er gennem afprøvet, velsmagende og ikke mindst klimavenlige. Ligeledes er der før hvert kapitel en kort forklaring på, hvorledes forskellige områder kan bidrage klimavenligt og der er udtaget særlige klimavenlige ingredienser, som bliver beskrevet, således at forståelsen for netop denne ingrediens vigtige egenskaber træder tydeligt frem.
Vidste du fx at salt ikke bare er salt? Hvis du vil vide hvorfor, så finder du svaret på side 105.
Min anbefaling
Jeg er meget begejstret for Aksel Nissens bog, og har tidligere med stor fornøjelse læst hans tidligere bog om bønner og linser. Derfor glædede jeg mig også meget til at læse denne nye bog fra Aksel. Jeg er meget begejstret.
Kogebogen er en absolut ”musthave” i ethvert køkken. Bogen er letlæst, let tilgængelig og præsenterer klimavenlige retter på en lækker og forfriskende ny måde. Billedmaterialet og den overskuelige måde alle 52 opskrifter er præsenteret på er nemt for såvel små som store kokke. Herudover er der vigtige kogevejledninger samt en anvisning på, hvor længe retten kan holde sig, og hvorvidt den kan fryses ned.
Jeg synes, at bogen ”Sund, Slank og glad med klimavenlig mad” er endnu et vigtigt bidrag til klimadebatten om bæredygtig mad. Hvordan kan jeg tilberede min mad klimavenligt, og samtidig få velsmagende mad uden nødvendigvis at anvende en masse kød. Hvordan kan jeg sikre fremtiden for den næste generation.
Skriv et svar