Den nye vej handler om Adam, der lever i en ikke alt for fjern fremtid. Adams verden er ikke helt, som vi kender den i dag, for på Adams tid er det kvinderne, der sidder på magten og mændene, der halter bagefter i både professionelt og privat regi.

En række mindre begivenheder bevirker, at Adam begynder at sætte spørgsmålstegn ved en masse ting både i hans eget liv og på det samfundsmæssige plan, og det er hans personlige udvikling, der står i fokus i bogen. Igennem Adams tanker om både fortid og nutid får man som læser indblik i hans indre verden og også et klart indtryk af den verden, han lever i.
For mig gav bogen anledning til mange tanker, primært om de kønsroller og -opdelinger vi har i nutidens samfund. Det der ramte mig allermest var, at den måde kønsrollerne var vendt på hovedet i bogen, fik mig til at indse, hvor solide kønsrollerne er i vores verden i dag. Et eksempel herpå er, at det i bogen udelukkende er mænd, der bager boller. Dette hæftede jeg mig ved, og samtidig gik det op for mig, at dét at jeg hæftede mig ved det, siger en hel del om, hvordan jeg selv opfatter kønsroller.
Jeg blev også fanget af kvindernes helt oprigtige mangel på forståelse af mændene. Kvinderne prøver deres bedste, det gør de virkelig, men de kan slet ikke sætte sig ind i mændenes situation. Kvinderne diskuterer, sætter undersøgelser i gang og spørger forskellige eksperter, men selv med al det, formår de ikke at forstå mændenes verden. Jeg ser her en klar parallel til den måde, vi i vores samfund ofte forsøger at finde løsninger for udfordrede grupper uden at inddrage selve målgruppen.
Den nye vej er en tankevækkende bog, som jeg kun kan anbefale til læsere, der har lyst til at blive udfordret og få en masse stof til eftertanke.





Skriv et svar