Da Jorden fik feber er en aktuel fortælling for både børn og voksne og handler om, hvordan Gud skabte verden, da han vågnede efter en lang søvn, og hvordan den blå planet Jorden med alt dens liv blev Guds øjesten – indtil menneskene begyndte at ødelægge den.
Gud sender fire engle af sted i skikkelse af den blå fisk, albatrossen, ulven og guldsmeden; måske vil det lykkes dem at redde Jorden og dens skabninger.
EN FIN LILLE FORTÆLLING
Gud kan se at jorden ikke har det godt. De mennesker der blev sat på jorden til at passe og pleje den blå planet, som jorden oprindeligt var, har i stedet udnyttet og misrøgtet jorden.
Gud beslutter derfor at sende 4 engle ned på jorden for at se hvad der er gået galt.
Englen Rafael klædt som den blå fisk samler alle dyr i havet og viser menneskene alt det affald de har spredt i verdenshavene.
Englen Mikael bliver klædt som Guldsmed og samler alle insekterne og ser hvordan menneskene har udpint jorden på markerne. Insekterne spiser alle afgrøderne så menneskene har mulighed for at starte forfra med at dyrke afgrøderne uden sprøjtemidler.
Englen Gabriel bliver til en albatros der samler alle fuglene. De ser hvordan menneskene har forurenet og fjernet junglen kun for at opnå profit .
Englen Uriel bliver forklædt som ulv og samler alle de vilde dyr og viser hvordan menneskene har jaget dyrene i skoven og ryddet skoven mere og mere, kun for at få plads til sig selv.
Til sidst forlader englene jorden, den blå planet. Den planet som menneskene skule beskytte og passe på og ikke herske over.
ET AKTUELT INDSPARK I KLIMADEBATTEN
Da jorden fik feber er en fin lille historie på bare 44 sider, der lægger op til en debat om klimaforandringer.
Hvorfor er det gået så galt og hvad kan man gøre for at rette op på problemet. Kan det lade sig gøre at rulle verden tilbage og starte forfra. Eller kan man gøre noget ?
Realistisk set er det jo nok vanskeligt at starte tiden forfra. Men hvad kan man gøre for at stoppe udviklingen.
Personligt tror jeg på at man kan starte i det små med sig selv. Lade være med at smide affald i naturen, først og fremmest. Ryd altid op efter dig selv. Lad være med at tænke…Jamen de andre smider jo også affald. Mindsk madspild og tænk over dine indkøb. Køb lokalt så man sparer på transport når det kan lade sig gøre. Ikke mindst skær ned på udenlands rejser. Det er ikke en menneskeret at skulle flyve på ferie 4-6 gange om året. Man kunne nøjes med én og så udforske sine egne omgivelser de 3 andre gange. Der findes masser af skønne steder, endnu, i vores lille land. Sådan kunne man blive ved. Alting starter med os selv. Så kan vi bedre gå i kødet på de mennesker der sidder med lovgivningen.
Bogen har nogle utroligt smukke billeder som man kan blive ved med at fordybe sig i. En smuk pensel som våben i klimaspørgsmålet.
Den har et fint sprog og en rigtig god historie der bestemt lægger op til en god debat.
En meget aktuel bog der minder os om, at al forbedring i virkeligheden starter med os selv.
I stedet for bare at pege fingre af hinanden så kunne vi jo sætte os ned og begynde at ”gribe i egen barm” og samarbejde med jorden i stedet for a modarbejde den blå planet.
Skriv et svar