Resume
Vi følger forfatteren Karen Møller Petersens opvækst i 1950’erne og 1960’erne. Karen er nummer to i en børneflok på tre, Lars, Karen og Inger. Hendes mor er vokset op som enebarn og det bærer hendes opdragelse også præg af.
Karens far, Knud, er ingeniør på en lokal virksomhed i Vester Åby, en lille på landet på Fyn. Ellen, Karens mor, er hjemmegående. Et typisk billede af dens tids familier. Selv om Ellen har det svært og ikke får snakket med så mange i byen. De synes hun er lidt fin på den.
Heldigvis går det ikke ud over Karen, som har det rigtig godt i byen. Dog er hendes opvækst påvirket af at hendes mor har svært ved at tøjle Lars og Inger er den lille. Så Karen prøver at være den som sørger for at tingene fungerer ved at hjælpe sin mor og sørge for at hun er glad.
Vi følger dog også Karens oprør mod forældrene og mod systemet i hendes ungdom. Vi følger hende indtil hun møder Jens i sin tidlige år som voksen. Venskaber ændrer sig igennem bogen for Karen i takt med at hendes liv ændres.
Min mening
Bogen er til tider, synes jeg, lidt frem og tilbage. Jeg savner lidt at fokus er på Karen og ikke nødvendigvis alle andre omkring hende. Det er som om fokus bliver tabt lidt engang imellem. Dette er dog blot min mening.
Når det er sagt så synes jeg det er fedt at læse om Karens liv fra en tid som ofte bliver glemt lidt. Det at kunne sætte sig ind i hvordan en familie fungerede i tiden efter anden verdenskrig gennem Karens øjne. Ofte ser man gennem en voksens øjne, det er befriende at det er gennem et barn/ungt menneske.
Jeg vil på trods af manglende fokus anbefale at læse denne bog. Især hvis man har læst en masse om anden verdenskrig, så er denne næsten et must. Den beskriver lidt hvordan krigen har påvirket samfundet i den grad i årene efter. Der sidder mange ting i mennesker i lang tid efter.
God læselyst.
Skriv et svar