Compita er en spændingsroman i højt gear. Efterretningsofficer Michael Brenner bliver sat på en opgave, der viser sig at være forbundet med ikke bare magtfulde kræfter i flere lande, men også hans egen familie. Det viser sig nemlig, at både hans egen mors død og hans fars firma er brikker i det store, indviklede puslespil, som han skal optrævle.
Historien er virkelig spændende og har mange facetter. Der er både magt og penge på spil, med alt hvad der hører sig til af alliancer og forræderi, men ikke nok med det. Der er også mystiske grundstoffer, teknologiske giganter og ønsket om et digitalt liv efter døden. Det er en usædvanlig og interessant cocktail, som fungerer godt. Der er også tilsat en god portion kærlighed, og blandingen af den spændende historie og hovedpersonens privatliv giver bogen en god balance.
Plottets mange facetter gør, at der er flere underhistorier til hovedfortællingen. Det er en smagssag, om man er fan af denne form for opbygning, men jeg tænker, er det nødvendigt for at få netop denne historie til at fungere. Plottet er en smule indviklet, og jeg skulle holde tungen lige i munden for at følge med.
Bogen foregår til dels i Danmark og til dels i Kenya. Begge steder er beskrevet indgående, og det er tydeligt, at forfatteren kender begge lande godt.
En ting, jeg bemærkede, var brugen af berømte navne (Holstein, Obama, Kofi, Coetze), men hvis der er en dybere mening med dette, gik det over mit hoved.
Compita har mange af elementerne af en klassisk spændingsroman, men den er også fuld af nytænkning, der gør den til interessant læsning.
Skriv et svar