Tanker om titler
Finurlig bog, som overrasker.
Egentlig synes jeg det virkede lidt tamt. En hel bog på 188 sider om titler … som bare undrer sig over hvorfor bøger hedder det de hedder. Men, der tog jeg fejl.
Faktisk er denne bog både overraskende og underholdende.
Det overraskende er at der faktisk ligger utroligt mange overvejelser bag en bogs titel. Ikke bare det med at det skal være en fængende titel. Den skal også ”sige noget” og i nogen forfatteres optik gerne sige rigtigt meget. Samtidig er der åbenbart en hel masse følelser knyttet til de her titler. Som at navngive sit barn. Og, det kan man jo egentlig godt forstå, når det nu har taget så lang tid at skrive selve bogen, så bliver man jo nok lidt følsom med selve ”navngivningen”.
Det underholdende er alle de finurlige betragtninger som de forskellige bidragsydere kommer med i hver deres lille kapitel.
Kapitlerne fungere som små interviews, hvor der stilles nogenlunde de samme spørgsmål til forfattere og anmeldere. 25 i alt. Det spændende er så den mangfoldighed af svar der kommer.
Benn Q. Holm – En bog med en dårlig titel er som et hus uden et tag.
Jes Stein Pedersen – Titlen er som et flag, forfatteren hejser, for at vi skal få øje på bogen.
Sune de Souza Schmidt-Madsen – Djævlen i detaljen – og kunsten i paradokset.
Bonus er at du hele vejen igennem er i selskab med nogen af de dygtigste forfattere vi kan femvise. Nogen af mine favoritter er iblandt og det var virkelig en stor fornøjelse at ”høre” om deres overvejelser (og nogen gange trængsler) omkring titler som jeg har stående i min egen reol.
Jeg sidder lidt med samme følelse som når man har smugkigget i et ugeblad om de royale el. Den her bog er lige så nærgående, bare med ord i stedet for billeder.
Jeg kan kun anbefale denne bog på det varmeste.
Skriv et svar