Leise Christensen – Kort om Gud
”Gud er altid mere end vi tror”, står der på side 6 i den guide, som fulgte med spillet. Bag spillet Kort om Gud, er der et ønske om, at lette samtalen om gudsbilleder. Med en kreativ og visuel indgangsvinkel vil kortene berige enhver samtale om Gud.
Om Leise Christensen
Leise Christensen er født i 1964 i Fredericia. Leise er opvokset i en sømandsfamilie og har tilbragt en del af barndommen om bord på skibe, hvor man lærte andet og mere end sit Fadervor. Hun bor i Århus, hvor hun arbejder som sognepræst i Skt. Johannes Sogn i Aarhus Domprovsti. Leise er desuden lektor ved Folkekirkens Center for Uddannelse og Viden
Indhold -Spillets opbygning
Kort om Gud består af 55 farverige billedkort, som er formet som almindelige spillekort med en joker iblandt. Kortene forestiller alt fra en bjørn, en borg, en dragebekæmper og en fæstning og så videre. Spillet er tænkt, som et samtaleredskab, når samtalen drejer sig om Gud.
Meningen er, at gøre os klogere end før på hvem Gud er. Ifølge Leise er der nemlig tale om billeder af et og samme motiv, nemlig Gud.
Hvert enkelt kort viser et billede. Foroven på kortet står et ord, der overordnet set beskriver billedet, og nedenunder billedet står der en henvisning til Biblen.
Hvorfor et spil om Gud?
Meningen med kortene, er at de skal vise Gud i alle former. Hvem er Gud? Hvordan ser Gud ud? De fleste mennesker har en helt fast forestilling om, hvordan Gud ser ud og hvem han er. Dykker du ned i det er den forestilling forskellig fra menneske til menneske, og kommer an på, hvor i Biblen du har taget din forestilling fra.
Spillet handler overordnet om, at give anledning til en samtale om hvordan Biblen beskriver Gud.
I den meget grundige undervisningsvejledning, som følger med spillet gives direkte og meget præcise ideer til, hvordan kortene kan bruges.
Min anbefaling
Kortspillet; ”Kort om Gud” tænkes brugt som samtalekort i enhver sammenhæng, hvor samtalen drejer sig om Gud.
Kortene er oplagte i undervisningsbrug og er her et innovativt og kreativt eksempel på en undervisning, hvor det er eleven, der er i centrum. Det er elev, der skaber viden. Der findes således i undervisningsguiden utallige forslag til brug i undervisning i fx kristendom, konfirmationsundervisning, generationsundervisning.
Yderligere tænker jeg at kortene kan bruges i enhver sammenhæng, hvor du ønsker, at skabe en flydende og kreativ diskussion ud fra et billedmateriale.
Absolut et spændende indslag til en anderledes og spændende måde, at tale om Gud på.
Skriv et svar