Bag på bogen står der at “Coronakrisen” er en samling af digte fra en kaotisk tid. Hvordan en verdensomspændende pandemi kan påvirke traditioner, normer, religion og familie.
Denne bog prøver med sine 56 digte at udforske om der findes nogle evigtgyldige værdier for den menneskelige tilværelse. I en tid hvor det hele bliver mere forvirrende og kaotisk end hvad vi er vant til.
Om Martin Søgaard
Martin Søgaard er født i 1989.Uddannet folkeskolelærer. Dette er forfatterens første udgivelse.
56 digte
Denne lille digtsamling er skrevet af Martin Søgaard og blev udgivet i 2020. Langt hen ad vejen er det 56 meget forskellige digte. Digtene er skrevet under Coronakrisen.
Bogen er inddelt med kapitler, der hedder tryghedens kammer, fase 1A, fase 1B, fase 2 og fase 3
På side 92 hedder digtet ” ensomme biografsæder”, og omhandler den periode fra den12. marts 2020 til maj måned 2020, hvor størstedelen af landets biografer var lukket helt ned, som følge af myndighedernes anbefalinger.
Således fortsætter novellesamlingen. Små digte fra forskellige af hverdags glimt fra følelsen af at trygheden forsvandt til følelsen af frihed dukkede op igen.
”Jeg holder græsset nede. Engang holdt Corona mig nede….”
Min anbefaling
Hvis jeg skal vurdere digtene som et samlet hele, så vil jeg sige, at jeg bestemt følte, at de var værd at læse. Digtene er skrevet i et velformuleret og enkelt sprog. Ligeledes er det er en historisk begivenhed, som fortjener at blive trykt på papir.
“Coronakrisen-digte fra en kaotisk tid” er hurtigt læst med sine 119 sider. Nogle digte giver stof til eftertanke, mens andre giver smil på læben og et eftertænkt blik tilbage. Da jeg havde mulighed for det i kraft af mit arbejde, fik nogle overbygningsklasser lov til at analyserer og beskæftige sig med tre forskellige digte. Digtene blev læst op for eleverne, som efterfølgende havde stor motivation og lyst til at italesætte mange af de følelser, som de har og har haft under pandemien.
Absolut et forfatterskab, der godt kunne være fremtid i, og bestemt en bog, der burde indgå i pensum til godt undervisningsmateriale.
Jeg ser i hvert fald frem til en eventuel finurlig opfølgning fra Martin Søgaards hånd.
Skriv et svar