Allerede når man sidder med bogen i hånden, fornemmer man at her er tale om en kvalitets billedbog. Omslaget er stift og behageligt at røre ved, når man åbner bogen ser at der ikke er gået på kompromis med papiret, hvilket hjælper de mange foto godt på vej. Nogle foto er meget gamle og trods moderne teknologi har det været svært at gøre dem skarpe, og så er der nogle få der bære præg af at være trykt i en højere opløsning en de kunne bære. Men det overordnede indtryk er at man sidder med en hyggelig bog der tager en med på en rejse tilbage i tiden. En hyggelig billedbog for voksne, som med den supplerende tekst, giver et billede af tiden på Fanø som den så ud for hundrede år siden. De fleste foto er fra Nordby, men der har da også sneget sig lidt ind fra Sønderho samt et par prægtige foto af fanøkoner på det hedengangne Hotel Kongen af Danmark.
Jeg ved godt at bogen er bygget op om Lena Kroghs mormor, men lige som der til nogle foto også er knyttet lidt egnshistorie, så kunne jeg godt have brugt lidt mere historik om feks tiden på hotel Kongen af Danmark, samt lidt mere info om den zeppeliner der faldt ned i 1915. Det ville være med til at løfte bogen ud til et lidt bredere publikum, en bare os Fanø nørder der elsker den lille ø mod vest. Bogen slutter med slægtsoplysninger om de enkelte familiemedlemmer i relation til de brugte foto, hvilket jeg finder rigtigt godt da det skaber et overblik.
Det er en bog, der lige som familiealbummet, kan tages frem og kikkes i, medens man lader tankerne flyde tilbage til de gode gamle dage, så nyd den til en Kop kaffe på en mørk og trist efterårsdag
Om forfatteren
Lena Krogh Bertram (f. 1943) er uddannet socialrådgiver og var i 1982-88 forkvinde for forlaget og foreningen Kvindetryk. Hun har udgivet 14 digtsamlinger og 2 romaner og blander sig desuden gerne i den offentlige debat med kronikker, læserbreve og på Facebook. Hun har desuden oversat en lang række titler til dansk.
Skriv et svar