“Gustav – Mit Sande Jeg” er en selvbiografi om en af Danmarks største reality-stjerner Gustav Salinas, hvor vi kommer med bag facaden og optakten til det stjernespækkede liv på godt og ondt.
Vi kender Gustav som den altid glade og smilende fyr på TV, men fortiden har bragt mange dårlige oplevelser med sig og det sætter præg på, hvem Gustav egentlig er den dag i dag. Gustav mister i en tidlig alder sin far, og her indtræder en voldelig stedfar, som i flere år får lov til at terrorisere Gustavs hverdag. Gustavs barndom er i særligt grad præget af, at han bliver kastet rundt mellem Danmark og Chile, hvor han hver gang skal opbygge nye bekendtskaber samt lære det pågældende sprog.
Foruden en kaotisk barndom, så er ungdomsårene også svære for Gustav, som har svært ved at føle sig accepteret. Han prøver hele tiden grænser af og Gustav fortæller, at han har været en del af det autonome miljø, hvor han i en periode kom i Ungdomshuset på Jagtvej. Her kommer forskellige slags mennesker og Gustav føler, at han kan være sig selv. Et par piger udfordrer hans seksualitet, drikker ham under bordet og forgriber ham seksuelt. Det går her op for Gustav i en tidlig alder, at han rent faktisk er homoseksuel.
Efter Gustav sprang ud som homoseksuel, så gik han ind i det med begge ben. Hans fremtonen og stilmæssige facon blev hurtigt en hel anden og ikke desto mindre, så var han sammen med en masse mænd. Gustav beskriver, hvordan han som 15-årig mødte sit livs kærlighed, der knuste hans hjerte. Det førte til, at Gustav mistede selvrespekten og jagtede anerkendelse. Han gik meget i byen og dyrkede ubeskyttet sex med hvem som helst. Gustav har ikke et helt korrekt antal, men han får selv tallet til værende 144 mænd på blot et år.
Han startede sin reality- og TV-karriere med Dagens Mand og siden den dag har det taget fart. Vi har blandt andet set ham i For Lækker Til Love, Divaer I Junglen og Gustav & Linse På Udebane. I denne branche oplever Gustav en masse, men også overfladiske venskaber gør sig gældende. Disse “venskaber” beskriver Gustav også i sin selvbiografi, hvor han også frembringer sandheder om andre kendisser, som Amalie Szigethy, Nicolai Schwartz, Dennis Knudsen og Susan K. I bogen gør han det klart overfor læseren, hvordan disse personer egentlig er udenfor rampelyset.
Et liv foran rampelyset og masser af røde løbere er ikke blot alt, hvad Gustavs liv indeholder. Han har allerede fra de tidlige barndomsår haft et hjerte af guld, hvor han tog mad med hjemmefra og gav til de fattige i skolen. Nu er han voksen, og han har ikke ændret “taktik” på dette område. Han er besøgsven for lille Emilie, som lever en hård kamp med leukæmi, og trods nogle mener at det er billige point for Gustav, så er det lysten og kærligheden til andre mennesker, som driver dette fortæller han.
Trods det for Gustav har været svært, at skulle åbne op for svære perioder i hans liv, for at kunne komme tættere ind på livet af “Gustav”, så har det været en terapeutisk rejse for ham, at han har kunnet fortælle sin historie for kendis-journalisten Nikolaj Vraa. Denne selvbiografi har været utrolig spændende at læse, fordi man får et indblik i, at ens liv ikke blot er en dans på roser, selvom facaden udadtil viser noget andet.
Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Giv din vurdering fra 1-5 stjerner, øverst i indlægget, og skriv en kommentar omkring hvad du synes er særligt godt, eller særligt dårligt ved bogen..
Skriv et svar