“Whisky – Historie, Fremstilling & Nydelse” er en bog der handler om, ja, det siger titlen rimelig meget selv – Historien bag whisky, fremstillingen af whisky og hvordan man nyder et godt glas whisky!
Jeg fik denne bog i julegave, da jeg godt kunne tænke mig at vide mere om whisky og historien bag. Jeg vidste stort set intet i forvejen, og var altså ikke “whisky entusiast” før jeg begyndte at læse bogen. Ved nu heller ikke om jeg er blevet whisky entusiast EFTER jeg har læst bogen, men jeg er i hvert fald blevet klogere på emnet, og kan hermed spille lidt mere smart overfor folk, når de spørg ind til whisky. 😉
Bogen er delt op på den måde at den gennemgår de forskellige steder hvor whisky’en er startet fra – Skotland til Irland til USA til Japan, og efterfølgende et kapitel, hvor andre lande kort bliver nævnt (Danmark er endda med). Efter dette kommer der kapitel om selve whiskyfremstillingen, og til sidst et afsnit med forfatterens 10 yndlings whisky.
Personligt kan jeg nok bedst lide afsnittet om hvordan whisky bliver fremstillet, da jeg ikke interesserer mig super meget for historien bag, selvom det selvfølgelig også er meget sjovt at have med. Udover dette er jeg utrolig dårlig til at huske årstal osv., hvilket der selvfølgelig er en del af, i en bog som denne.
Bagerst i bogen kan man finde en “Whisky ABC”, hvilket jeg synes er super smart lavet. På den måde kan man bruge bogen som et slags opslagsværk for whisky, og behøves ikke at lede frem til hvilket kapitel og side der nu står noget om Arrak, blended whisky, Draff eller noget helt fjerde.
Jeg vil anbefale bogen til folk der ikke ved ret meget om whisky, men godt kunne tænke sig at vide mere. Bogen er ganske god, og kommer godt rundt omkring historien og oprindelsen af whisky’en.
Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Giv din vurdering fra 1-5 stjerner, øverst i indlægget, og skriv en kommentar omkring hvad du synes er særligt godt, eller særligt dårligt ved bogen..
Skriv et svar