De Frie Ånder handler om Clara Louise, Sally og Jasper, der alle tre er desillusionerede med deres eget liv og den måde, verden bliver ledet på. De finder ligeværdige fæller i hinanden, og efter mange, lange filosofiske og politiske diskussioner beslutter de at grundlægge en ny organisation som fundament til en ny og bedre verdensorden. Herved opstår De Frie Ånder. Trekløveret formår at tiltrække sig et mindre antal følgere, og sammen planlægger de at udbrede nyheden om De Frie Ånders eksistens gennem et cyberangreb på nogle af de institutioner, der er med til at opretholde den nuværende samfundsorden.
De beslutter således at hacke ind i tre store danske banker og sætter en stopper for alle transaktioner i nogle dage. Angrebet lykkes men får langt mere omfattende konsekvenser, end de havde forestillet sig. Clara Louise, Sally og Jasper bliver hurtigt nødt til at lægge deres kurs om både personligt og med hensyn til De Frie Ånder.
På dette tidspunkt i bogen havde jeg svært ved at se, hvordan historien ville komme videre, men som jeg vendte siderne, var min overraskelse stor. Historien gik i en helt og aldeles uventet og overraskende retning, som jeg ikke vil afsløre her. Lad mig nøjes med at sige, at det involverer Bornholm og vand- og strømforsyningen i Moskva.
Sideløbende med deres politiske aktiviteter hører vi en del om Clara Louises og Sallys privatliv, men ikke så meget om Jaspers. De to kvinder har en række svære ting med i bagagen, og det forhold, at ens opvækst og oplevelser er med til at forme en, står stærkt frem i bogen.
De Frie Ånder sætter forskellige emner til debat: Hvornår er man naiv, og hvornår har man fat i den lange ende? Hvornår er man terrorist, og hvornår er man frihedskæmper? Hvornår helliger målet midlerne, og hvornår gør de ikke?
De Frie Ånder er en interessant fortælling med et usædvanligt plot. På bogens bagside beskrives den som et ”politisk og filosofisk cyberdrama”, og det er helt klart en fordel, hvis man som læser har interessere for politik og filosofi.
Skriv et svar