Kom med ud i verden, oplev et hav af myter introduceret og derefter brugt som inspiration til eventyr. De enkelte eventyr har et forord, der giver fortællingen en personlig og historisk forankring i den myte og kultur, som eventyret er inspireret af. Nogle myter kender du helt sikkert, andre vil være nye, men du kan blandt andet møde, Dragekongen, Djinnen og selvfølgelig Alpesvanen.
Min mening
Jeg elsker eventyr, jeg er nok lidt mere kliche agtig hvad det angår. Jeg elsker nemlig både Grimm og HC Andersen, men alligevel går man aldrig helt galt i byen med et godt eventyr. Disse eventyr er specielle, med forordet til hvert eventyr, bliver trukket ind i forfatterens verden. Hvordan myten og den dertilhørende kultur har fanget forfatteren. Det giver et godt fundament til eventyret selv.
Jeg synes hvert eventyr har kæmpe potentiale, og jeg var meget opslugt af mange af dem, MEN, det gør mig trist de var så korte. Jeg manglede det fordybende element til hver historie, som var ovre før det næsten var begyndt. Til tider synes forordet, som var meget spændende, at være længere end selve eventyret. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at Agnes Bernauers Flod var mit yndlings eventyr i denne bog (det er også det længste).
Eventyrene i denne bog er ikke alle lykkelige, der er ikke de magiske tal over dem, og det hele handler ikke om halve og hele kongeriger. De er dog tro mod den myte der beskrives i forordet, og det synes jeg gør dem meget spændende og anderledes.
Jeg fandt det meget fascinerende hvordan eventyrene ligger op til egen fortolkning i forhold til om de ender godt eller dårligt. Nogle af dem ender i død, men er det altid en dårlig ting? Det kan man jo selv bedømme når man giver sig i kast med Alpesvanen.
Skriv et svar