Med udgangspunkt i et normalt familieliv, sætter JG Gylling livet i perspektiv. Da moren Joan, får konstateret kræft, ændres tilværelsen for døtrene Liv og Rosa, samt ægtemanden, Bjørn. Undervejs i læsningen følger man de forskellige karakteres dagligdag, som har fokus på identitetsdannelse hos døtrene. Dette aspekt bringer psykologiske træk frem, eftersom begge døtre eksperimenterer med euforiserende stoffer og drikker sorgerne væk på diskoteker. I mellemtiden forværres Joans sygdom, som er uhelbredelig. Inden sygdommen passede hvert familiemedlem sit, blandt andet erfares det, at Bjørn har haft en affære. Datteren Rosa, har problemer med at finde sit stå sted i livet, hvilket resulterer i mange skænderier. Den ældste datter, Liv, læser på universitetet men kan ikke samle sig om studiet.
Alle disse problemstillinger forsvinder en smule i takt med Joans sygdom, som bringer sammenhold i familien. Efter Joans død, falder de resterende i familien tilbage i deres gamle jeg, som igen er et træk af det psykologiske perspektiv JG Gylling skriver i.
Romanen fremstiller således nutiden i en dansk familie, der lever i skyggen af en løgn fra fortiden. Fortiden fremgår ved passager fra Joans dagbog, som føres under sygdomsforløbet. De fortidige hændelser drager paralleller til nutiden, og til sidst rundes handlingsforløbet af med en konfrontation.
Selve romanen er velskrevet fiktion, der dog er fortalt i en temmelig ensformig og monoton tone. “Smagen af honning” er derfor et godt bud på en begynderroman, der dog har et spændende handlingsforløb med en relevant tidshorisont.
Skriv et svar