Det Lette Valg er for dig der vil leve sundt, uden at være fanatisk omkring palæo/stenalderkost, LCHF eller nogle af de andre populære nye kostformer. I Det Lette Valg sammensætter Almedina nogle rigtig gode retter uden gluten og sukker. Samtidigt er det med ingredienser, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
Personligt har jeg intet problem med gluten, men derfor synes jeg alligevel at Almedinas bog er rigtig god. Det Lette Valg er altså ikke kun for glutenallergikere, men generelt personer der gerne vil leve sundt.
Jeg er til gengæld overbevist om, at sukker er en stor medvirkende faktor til den vestlige verdens problemer med fedme og fedmerelaterede sygdomme. Derfor er det skønt med en bog der i stor udstrækning fjerner sukkeret, eller i hvert fald den kunstigt tilsatte sukker. Helt at undgå sukker er nærmest umuligt, og i “Det Lette Valg” bruges der også frugt og i særdeleshed bananer, hvilket giver et naturligt indhold af frugtsukker.
Er du glad for gluten, sukker og generelt kulhydratrige opskrifter, så er denne bog med stor sandsynlighed ikke noget for dig.
Bogens opdeling
Bogen har en god indholsfortegnelse, så du nemt kan finde specifikke opskrifter. Derudover er bogen opdelt i 6 dele:
- Del1 indeholder en beskrivelse af Almedinas tilgang til mad. Dvs. en forklaring af hvorfor maden gerne skal være proteinrig og uden gluten og sukker mv. Almedina griber det ganske fagligt an med en gennemgang af de 10 danske kostråd, og hvordan hendes tilgang passer til de 10 kostråd.
- Del2 indeholder opskrifter på morgenmad. Her er der særligt fokus på grød og vafler. Herunder bl.a. boghvedegrød, chiagrød, sunde spinatvafler og lidt sødere bananvafler.
- Del3 indeholder frokostretter. Her kan nævnes majswraps, kyllingefrikadeller, avocado-æggesalat og hjemmebagte grøntsagsbrød mv.
- Del4 indeholder aftensmad. Her bruges ofte quinoa og spaghettierstatninger som f.eks. soyabønnespaghetti. Blandt retterne kan nævnes grøntsagslasagne, pizza med quinoabund, wok med kylling og kokosmælk, samt chicken meat pie.
- Del5 indeholder desserter. Selvom bogen er sukkerfri, så kan der godt laves lækre desserter. Ofte er desserterne dog sødet med frugtsukker fra bl.a. bananer. Blandt desserterne kan nævnes brownie-muffins, boghvedepandekager og bananbites.
- Del6 indeholder et minileksikon med beskrivelser af de ingredienser, som er lidt mere specielle ift. traditionel madlavning. Dette er f.eks. mandelmel og mandelmælk, sukrin, chiafrø, FiberHUSK og quinoa.
Er du mest til mormormad, eller lever du omvendt efter en meget striks LCHF kostplan, så er dette ikke bogen for dig.
Hvis du til gengæld vil leve sundt og skrue ned for sukkeret, så vil jeg bestemt anbefale denne bog til dig. Derfor giver jeg bogen 5 ud af 5 stjerner.
Skriv et svar