“nioghalvtreds måder at have det dårligt på”
Titlen på bogen” nioghalvtreds måder at have det dårligt på” giver læseren en god ide om bogens tema, nemlig følelser. De tunge følelser. Det er interessant, at vi ofte taler om følelser, men helst ikke om de komplekse. Følelser, som bæres af smerte, skam og skyld. De følelser, som kommer langt inde fra og sjældent bliver lukket ud af deres bur. Måske fordi vi synes, at de bliver ustyrlige i samtaler?
Om Ulla Bech-Bruun
Ulla Bech-Bruun er uddannet psykolog, og har en Master of Fine arts fra Det kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder som privatpraktiserende psykolog og udstiller performativ skulptur i ind og udland. Bogen med titlen ”nioghalvtreds måder at have det dårligt på” er hendes debutbog.
Bogens opbygning
Bogen består af 72 sider. På hver side er der en tegning og en kort tekst. Hver enkelt tegning rummer en elegance og en lethed, der står i kontrast til den følelse som den fortæller om, nemlig en følelse af noget dårligt, noget ubærligt for den enkelte.
Tegningernes lethed gør det nemmere at tale om følelsen, for pludselig er det ikke en følelse i dig, men en tegning lige der. Smerten kan visualiseres, måske kan den få et navn. Ude af kroppen er det meget nemmere at forholde sig til følelsen af det dårlige, og italesættes følelsen er det nemmere at forstå.
Min anbefaling
Jeg kan vældig godt lide den lyserøde bog med tegninger af hele nioghalvtreds måder at have det dårligt på. Bogen er en genistreg, der gør det muligt at få fornyet håb om at slippe sin smerte eller lære at leve med den.
Det er gennem samtaler om det, der er problematisk, svært og bekymrende, at man kan få adgang til det, der er vigtigt i menneskers liv. At samtale via en tegning gør det langt nemmere at italesætte sin måde at have det dårligt på. Det kræver mod at tale om det, som er svært i livet og her kommer tegninger og tekst ind, som et hjælpsomt værktøj.
Stjernerne
Jeg vil klart anbefale bogen og glæder mig til at læse mere fra Ulla Bech-Bruun.
Jeg giver bogen 4 stjerner og det skyldes valg af layout. Tekst, tegninger og selve idegrundlaget er genialt, og det er ærgerligt at valg af skrifttype, størrelse på skrift og valg af farve på skriften går ind og gør det vanskeligt at læse teksten, hvilket forstyrrer selve læseoplevelsen.
Skriv et svar