Aksel Nissens tredje kogebog har igen fokus på sund og klimavenlig mad. I 2019 og 2020 fik forfatteren udgivet to fantastiske kogebøger som passer perfekt ind i de 17 Verdensmåls tankegang om en bæredygtig verden. Bøgerne må være et ”Must have” for alle mennesker, der interesser sig for et bæredygtigt samfund.
Vidste du?
- At madkulturen i Nord – og Sydvietnam er forskellig. I Nord bruger de meget sojasovs, mens de i Syd bruger meget fiskesovs?
- At bønner og linser er en fast bestanddel af det tyrkiske køkken?
- At ”One pot retter”, hvor alt tilberedes i samme gryde er både tid – og energibesparende?
- At Becel er et flydende plantefedtstof, der er vegansk og et klimavenligt alternativ til almindeligt smør?
Om Aksel Nissen
Aksel Nissen er uddannet lærer. Han er forfatter til en lang række undervisningsbøger, som fx kort tysk grammatikoversigt mv. Interessen for madlavning har Aksel altid haft, og har udviklet mange opskrifter selv, allerede som helt ung.
Info
Kogebog, Sideantal er på 127 sider. Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard i 2022. Kogebogen er nummer tre i en række af kogebøger udgivet af forfatteren.
Indhold
52 opskrifter viser dig, hvordan du kan lave sund og klimavenlig mad. Kogebogen præsenterer dig for mad fra fem forskellige lande. Landene har Aksel Nissen valgt, idet madkulturen i henholdsvis Indien, Marokko, Mexico, Tyrkiet og Vietnam netop indeholder masser af grøntsager og begrænsede kød mængder. Da fokus er på sund og klimavenlig mad anvendes der kun begrænsede mængder af kød, og kun kød fra fisk og fjerkræ.
Bogen er overskuelig og indkøbsmæssigt skal du ikke ud og bruge en helt masse penge på indkøb.
Bogen er opdelt i 5 kapitler. Hvert land har fået sit eget kapitel, hvor madkultur og landets traditioner indenfor mad får sin egen omtale på de to første sider af kapitlet. Herefter følger 10-12 forskellige opskrifter.
Alle opskrifter er nemme at gå til og illustrerede med fantastiske billeder, som viser retterne fra deres mest lækre side. Hver opskrift beskrives på en side, mens modsatte side viser et billede af den færdige ret.
Min anbefaling
Jeg er intet mindre end begejstret for Aksel Nissens måde at skrive kogebøger på. Teksten er let læselig, opskrifterne nemme at tilgå, og det er spændende at få lidt indblik i det enkelte lands kultur
Jeg synes, at den nye kogebog er et forbilledligt eksempel på, hvordan vi alle sammen kan gøre en indsats for den verden vi lever i ved at blive mere bevidste om vores måde at tilgå kogekunsten på. Kogebogen må være et must have for enhver, der interesserer sig for klimaet og ikke mindst for den verden vi lever i.
Skriv et svar