2020 ved forlaget Mellemgaard
Om kogebogen:
Aksel Nissen har denne gang samlet 52 opskrifter på sund, kaloriefattig og kostfiberrig mad, som tilligemed er klimavenlig.
Bogen indeholder 5 kapitler:
- kød
- kødfrie hovedretter
- hovedretter med fisk
- hovedretter med kylling
- salater og tilbehør
Alle retterne bestræber sig på at leve op til bogens titel. Der er generelt brugt rigelige mængder grønsager, enkelte retter er endda helt kødfri, og proteinerne tilsættes i stedet i form af linser eller quinoa. Det anvendte kød er magert, fx fisk og kylling.
Der er fokus på, at også tilberedningen skal foregå så klimavenligt som muligt. Derfor anvendes ovnen kun i fem opskrifter, da den er langt mere energikrævende, end en kogeplade.
Det anbefales at købe sine råvarer lokalt og årstidsbetinget, gerne hos en økologisk gårdbutik.
Altså, er alle aspekter af madlavningen er tænkt med i den klimavenlige tilgang.
Vurdering:
52 velsmagende retter fordelt på 125 sider.
Der er tale om lækre, enkle retter. Hér kan alle være med.
Kogebogen er krydret med små faktabokse, fx info om perlebyg og gode råd til tilberedning af rå kikærter.
Retterne smager fantastisk, men billederne yder dem ikke rigtigt retfærdighed.
Jeg er sådan én, som nyder min mad med alle sanserne, især med øjnene. Det frustrerer mig derfor, at flere billeder virker lidt dunkle og uskarpe. En semi-proffesionel mad-fotograf ville virkelig løfte bogen til helt nye højder.
Når det er sagt, så er opskrifterne gennemarbejdet og smagen er i top.
Skriv et svar